JE TANKT GROENER DAN JE DENKT!

De brandstofhandelaren van Nederland werken hard aan de verduurzaming van brandstoffen en het terugdringen van CO2-uitstoot. Hierdoor bespaar jij (onbewust) ook al veel CO2-uitstoot ten opzichte van fossiel. Benieuwd hoeveel?

In 2030 moet Europa 55% minder CO2 uitstoten in vergelijking met 1990. Elektrisch rijden biedt nu deels een oplossing. Maar het is niet mogelijk om het hele wagenpark in één keer elektrisch te maken. Bovendien is elektrisch rijden niet overal de beste oplossing voor. Denk aan transport over de weg of het water. 

Gelukkig kunnen we ook verduurzamen met het huidige wagenpark. De Nederlandse brandstofhandelaren slaan de handen ineen om álle opties te benutten. Daar zijn we al volop mee bezig. Wist je dat de brandstof die jij nu tankt (denk aan de ‘gewone’ benzine of diesel) voor bijna 10% uit biobrandstof bestaat? En dat aandeel wordt ieder jaar groter. Brandstofhandelaren blijven zoeken naar manieren om het milieu minder te belasten. Zoals met HVO, waterstof, groengas en elektriciteit. Samen zijn we goed op weg!

 

CHECK HOEVEEL CO₂ JIJ AL BESPAART